www.mobarn.noVåre barnehager

Informasjon om barnehagen nå i denne spesielle tiden

Endelig er barnehagen åpen igjen. Det var mange spente voksne og barn som møttes etter lang tid hjemme. Vi har litt annerledes dager nå i denne tid. Fra uke 18 tilbyr vi en åpningstid mellom 7.45 - 15.45 for alle barn som ikke har foreldre i samfunnskritiske yrker.

Det kan være ulike ting man lurer på nå når vi har åpnet barnehagen igjen.

KOHORTER(små grupper): Alle barna er delt inn i kohorter med få barn og en voksen. To kohorter samarbeider gjennom dagen.

Vi blir anbefalt mye utetid og vi skal ikke blande barna som ikke samarbeider. Dette innebærer at mange barn vil starte dagen ute. Viktig å vaske hender når man kommr i barnehagen og når man går hjem. Utegruppene har våtservietter og hånddesinfeksjon.

SYKDOM: Mange lurer på dette med sykdom. Barna kan komme i barnehagen når de ikke har symptom på sykdom. Ved gjennomgått luftveisinfeksjon, kan barna komme tilbake i barnehagen etter de har vært symptomfrie i 1 døgn. Hvis andre i husstanden har luftveissymptom, kan barnet likevel komme i barnehagen. Den som er syk kan da ikke levere og hente i barnehagen. Mange barn har ofte rennende nese uten andre symptomer på luftveisinfeksjon. Disse kan komme i barnehagen. Er dere i tvil, ta kontakt med barnehagen så finne vi ut av det sammen.

Når sykdom oppstår i barnehagen: Det er viktig at barn som får symptomer på luftveisinfeksjon blir hentet så fort det lar seg gjøre.

Ellers følger vi våre gode rutiner for hygiene og har forsterket renhold i barnehagen.

Ta kontakt med styrer hvis dere lurer på noe