www.mobarn.noVåre barnehager

Til topps med kunnskap og kompetanse

Vi har deltatt på prosjektet "Til topps med kunnskap og kompetanse - implementering av ny rammeplan i Moldebarnehagene". Vi satte oss mål og laget en handlingsplan for gjennomføringen. I den forbindelse har vi arbeidet på ulike måter, både direkte med barna og internt blant personalet. Hver avdeling har valgt sine områder de vil ha fokus på - med utgangspunkt i SPRÅK. Gjennom prosjektet har vi arbeidet med ulike ting. Vi har laget eventyr - og filmet det, arbeidet med Hakkebakkeskogen og Kardemomme by og har hatt stor fokus på bøker og å lese for barna.

KARDEMOMMEBY

Her ble vi bedre kjent med universet til Torbjørn Egner om livet i Kardemommeby. Den forteller om ulike roller i et samfunn, samhold, respekt og kjærlighet til hverandre. Gjennom å bli kjent med feks røverne, ser vi en annen side av de, der vi ser at de er sultne og ikke har penger til mat. Vi ser også at løsninger i samfunnet kan bidra ved å oppmuntre de til å skaffe seg arbeid. Historien inneholder humor, spenning og gir rom til barnas refleksjoner rundt karakterenes humør, handlinger og forskjell på rett og galt.

Gjennom lesing, samtaler,sang og ulike aktiviteter har barna lært mye språk.

Her er røverne på ferde.

 

HAKKEBAKKESKOGEN

På samme vis har noen avdelinger arbeidet med Hakkebakkeskogen.

Gjennom flere måneder tok vi oss gjennom boken. Vi brukte god tid på hvert kap og hadde ulike aktiviteter underveis. Vi har bakt pepperkaker, barna har vasket klær slik som bjørnemor og vi har hatt ulike formingsaktiviteter. Barna har laget egen lov for hvordan vi skal være mo hverandre. VI avsluttett med kino forestilling der barna fikk se filmen.

Kjekt å leke med håndukkene og kle seg ut.

 

BARNA LAGET EVENTYR

Eventyret barna laget heter "Lasersommerfuglen".

Barna har selv diktet eventyret, og gjennom tekstskaping ble historien til.

Barn og voksne har sammen laget kulisser til filmen. Barna har deltatt i prosessen gjennom å sette lyd på og de har beveget på figurene mens bilder har blitt tatt. 

 

 Her kan du se det flotte resultatet: